Как да напишем успешна обява

Как да напишем успешна обява

Обявите обикновено са подценяван източник на купувачи. Добре написаната обява може да привлече голям брой реални клиенти, особено ако Вашият бизнес е стартирал наскоро и още не сте утвърдили своето името на пазара.

Написването на успешна обява не е трудно, но трябва да спазвате някой основни принципа:

Снимки

Снимки

Обявите със снимки се посещават около 10 пъти по-често от тези без снимки. Използвайте ясни снимки с живи цветове, които показват продукта, който рекламирате. Снимки от общ характер не се препоръчват, тъй като те говорят за несериозно отношение на продавача към представяния продукт или някоя характеристика на продукта, която се опитвате от клиента.


Заглавие

Заглавие

Второто нещо което привлича вниманието на клиентите е заглавието. Дългите заглавия често биват отхвърлени от съзнанието на потребителя заради времето което трябва да им бъде отделено. Бъдете кратки и точни в заглавията си. По възможност оставяйте някоя "закачка" в тях за да привлечете читателя и той да отвори пълния текст на обявата, където ще открие повече информация за продукта както и контактната Ви информация.


Позициониране

Позициониране

Позиционирайте обявата си в правилния сегмент. Изкушаващо е да я публикувате в най-посещаваната категория на сайта, но това ще има по-скоро негативен ефект върху кампанията Ви. Въпреки че обявата може да бъде прегледана от повече хора, много малка част от тях са потенциални Ваши клиенти, а и винаги рискувате обявата да бъде премахната за това, че нарушава правилата на сайта.


Текст

Текст

Текста на обявата е мястото, където можете в подробност да опишете Вашите продукт или услуга. Тук може да си позволите да сте по-подробни, но отново не се увличайте. Обяви по-дълги от 3 параграфа рискуват никога да не бъдат прочетени. Ако все пак Ви се наложи да пишете дълга обява, опишете най-важното в първия параграф от текста. Пишете на кирилица. Обявите написани на латиница са нечетими и често отхвърляни от клиентите.


Контакти

Контакти

Дори и най-добре написаната обява ще има ограничен ефект, ако липсва контактна информация. Попълнете възможно най-много средства за контакти, за да имат възможност потребителите да се свържат с Вас по най-удобния за тях начин.

Малките обяви могат да бъдат силно оръжие във Вашата маркетингова стратегия, ако бъдат използвани разумно. Защо не започнете още днес, като публикувате първата си обява?

Последни обяви